Skrädderi brudklänningar & bröllopsklänningar, Göteborg

Skrädderi brudklänningar

Vi alla är olika, har olika behov, önskemål, förutsättningar och så vidare, men vi alla har en och samma dröm, drömmen om att ”min brudklänning skall lyfta fram och bejaka mitt unika jag. I den vill jag känna mig, om så bara för en dag, som en drottning. Den skall kännas bekväm men ändå sitta som gjuten – kort sagt ljuvligt vacker. ”

Några axplock ur kunders önskemål:

– Mina vänner har sagt att jag skall gå till SILK HOUSE — att ni är mycket bra på brudklänningar och har fantastiska sidenkvaliteter, så nu är jag här.

Trevande fortsatte hon:

– Jag har burit på en dröm sen barndomen, då min farfar ofta läste min favoritsaga om min älsklingsprinsessa. Den slutar med en stort barockbröllop med massa gäster där bruden får sin drömprins. Men, men jag vet inte om det går, … jag är ju så stor…måste ha tre olika storlekar. Lite skamsen pekade hon på sin stuss och sina höfter.

– Du får ursäkta mig, det du ser är inte vad jag ser. Det första jag ser är dina slående vackra ögon och ditt bländande leende. Yppig byst (storlek 42), enastående smal midja (storlek 38) som framhävs ännu mera av dina mycket kvinnliga höfter (storlek 44), redogjorde jag.

– Dessutom ser jag att du har kunglig hållning. Det kommer bli fantastiskt roligt att stå till tjänst för dig, om så önskas, utbrast jag.

Den blivande bruden rodnade och sade:

– När du säger det så får du mig att känna mig vacker, jag har aldrig tänkt så.

– Vad sägs om en lång kjol med massor av prassligt siden, kanske liten släp där bak, tecknade jag med mina händer, … ja och ett vackert smycke där bak och tenyr som är typiskt för den tiden. Till det en åtsittande bustier i pärlbroderad siden. Hela tavlan inramad i en lång och skir slöja kantad med samma gepyr som i bustien?

Hon bara stod där och stirrade, hennes ögon fylldes med tårar.

***

– Jag har tittat på många färdiga brudklänningar och jag hittar inte någon jag tycker om, sa kunden mycket bestämt.

– Vad är det du söker?

– Jaaa, jag vet egentligen inte, svarade hon besvärat.

– Säg mig då vad det är som du absolut inte vill ha?

– Ja, det vet jag, utbrast hon! Det får absolut inte vara någon prinsessklänning med massa volanger.

Ju längre jag iakttog flickan desto mera förstod jag flickans känslor. Efter en stund tog jag fram ett block och började skissa på en klänning. Medan jag drog några streck här och en liten drapering där såg jag hur flickans ögon fylldes mer och mer av nyfikenhet och förvåning.

– Låt mig förklara. Jag skulle ta fram och understryka din unika personlighet likväl bejaka din kroppsdynamik, sa jag och tog fram ett benvitt, tjockt siden med tungt fall och började drapera. Tänk dig det här sidenet med sitt fantastiska fall. Tänk dig en hellång klänning, figurnära, lite vidare baktill med en liten antydan till släp. Smala axelband och en antydan till drapering som gör att en väldigt diskret u-ringning bildas framtill. Dessutom är hela klänningen klippt på diagonalen för att få ännu tyngre fall och för att få den kroppsnära utan några insnitt. Hur låter det, frågade jag kunden?

Stirrande och med stor förvåning frågade hon:

– Hur visste du att det är just en sådan klänning jag drömt om?

– 30 års av erfarenhet av design, log jag. Lägg därtill det vackraste tyget på denna jord – siden och en stor kärlek till att bejaka varje kunds unika egenskaper till bästa möjliga pris.

***

Två exempel. Två möten av hundratals möten genom åren.

Vi har ett bildgalleri med brudklänningar här.

Skrädderi & sidenspecialist i Göteborg

Silk House © 2006-2024. Webbyrå Something Else.