Skrädderi Göteborg. Festkläder, bröllopsklänningar och specialdesginade skräddarsydda kläder.

Om Silk House

Allt började i mitten av 70-talet. Jag var uppriktigt trött på explosionen av polyesterkonfektion och polyestertyger. Till yttermera visso var jag, milt sagt, väldigt missnöjd med hur västvärlden behandlade u-länder. Samtidigt var jag precis klar med mina studier. Dessutom jag drevs allt intensivare av ett starkt inre behov att skapa, forma och designa vackra kläder – framför allt i ljuvliga kvaliteter.

Valet föll på siden och Kina. Jag kommer ihåg första gången jag gjorde ett stort inköp, 500.000 kronor. Jag var förfärad, en halv miljon var en enorm summa på den tiden.

– Tänk om jag får hem stenar istället för sidentyger, sade jag skräckslagen till en vän.

Under de första tre åren annonserade vi inte alls. Vi ville få rutin. Därefter satte vi in en halvsidesannons i GP. Det kom kanske 3 personer per minut. Omedelbar succé. Gratulationer, lyckönskningar och beundran avlöste varandra. Resten är historia.

Vi har närvarat vid olika mässor, bistått med kunskap och tyger till Kungahuset och Stockholms Kungliga Opera.

En rolig sak som hände var när Harry Belafonte framträdde i Göteborg. Han beställde personligen ett antal skjortor. Det var ett expressarbete – han skulle framträda bara två dagar senare och skjortorna skulle användas som scenkläder. Jag kom springande, med de färdiga skjortorna, till hans loge medan hela publiken satt och väntade. Han var redan 45 minuter försenad. Harry Belafonte förstod naturligtvis att tiden jag haft på mig var alldeles för kort. Han var därför väldigt glad när jag kom med skjortorna, gav mig en kram.

– Calm down Izabella. I have the shirts now. I will begin shortly, log han.

Han var oerhört nöjd med skjortorna och tackade mig ett flertal gånger.

Vi fanns på Vallgatan 25 fram till 2007. Nuförtiden, med ålderns rätt, har vi dragit ner på verksamheten och flyttat till mindre, intimare lokaler. Dessutom är parkeringsproblemen ur världen och vi kan tillmötesgå en mångårig önskan – att kunna besöka oss på kvällarna.

Alla kunder är varmt välkomna.

Med vänlig hälsning,
Izabella Svendèn

Skrädderi & sidenspecialist i Göteborg

Silk House © 2006-2022. Webbyrå Something Else.